MuhabbetKusu.org

Muhabbet Kuşu Forumu

cok üretken:D

Muhabbet kuşlarında Üretim, sorunlarınız ve bilgiler

Moderatör: Yönetici

cok üretken:D

Mesajgönderen ozgun95 » Çrş Mar 10, 2010 4:34 pm

Arkadaşlar dişi kuşumun 4 tane yavrusu çıkmıştı yavrular 14,12,10,8 günlükler sabah herşey normaldi ama okuldan bi geldim anne kuşun ağzı kan içinde meğerse 14 günlük yavruyu boğazından yaralamiş zaten yavru ne kadar dayanabilirdi ölmüş :cry: arkadaşlar bunun sebebi ne olabilir diğer 3 kuşumuda öldürebilir mi veya da annne kuşu değiştiriyim mi cevaplarınızı bekliyorum

Resim
En son ozgun95 tarafından Prş Nis 01, 2010 3:56 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
11 Aylık Dişi Kuşum MAVİŞ 10 Aylık Erkek Kuşum BICIR

1.Kuluçka ve 2 YaVrU veee 2.kuluçka başladı
Kullanıcı avatarı
ozgun95
bagımlı üye

Re: Yavrusunu Öldürdü

Mesajgönderen cockpit » Çrş Mar 10, 2010 5:40 pm

İnceleyiniz C1 : http://www.muhabbetkusu.org/index.php?o ... &Itemid=58

Dişi kuşun değişmesi diye birşey sözkonusu olamaz. Çok iyi gözlemlemeli ve ona göre çözüm aramalısınız, sizin beslemeniz veya babayla birlikte başka kafese ayırmak gibi (ancak çok küçük yavruyu başka kafese alırsanız yuva vs. de hazırlanmalı aksi halde ölür). Mümkün olduğunca rahatsız etmeden anne yanında büyümeleri sağlanmalı.
FISTIK Resim

Lütfen teknik/üyelerarası konular dışında Ö.M. yazmayınız. Yanıtlanmayacaktır.

TB2CMA
Kullanıcı avatarı
cockpit
bagımlı üye

Mesajgönderen -orhan- » Çrş Mar 10, 2010 5:48 pm

Dişi Kuşu Değiştirseniz Bile Yeni Gelen Kuş Yavrulara Bakmayacaktır.
Resim
___--OrHaN--___
WwW.MuHaBBeTKuSu.OrG
orhan_2629@hotmail.com
Kullanıcı avatarı
-orhan-
bagımlı üye

Mesajgönderen aynur06 » Çrş Mar 10, 2010 9:29 pm

eşleri iyice gözlemleyip babanın bakmasını sağlayabilirsiniz. başınız sağolsun çok üzüldüm.
cankız ile cafer
Kullanıcı avatarı
aynur06
bagımlı üye

Mesajgönderen KurKur » Prş Mar 11, 2010 11:58 pm

Yetersiz beslenen Ebeveynler, bir YamYama dönüşüp Yavrularını yiyebiliyor, Üstelik bunu yavru yumurtadan çıkar çıkmaz yapmıyor; Bir süre büyümesini bekliyorlar..

Ayrıca, Beslenme ve aydıtlatma durumunuzu gözden geçiriniz..
Kendisi beslenemeyen yavruların ebeveynlerinden yem dilenen sesi, Başta Anne olmak üzere Ebeveynleri strese sokar, Açlığın derecesi arttıkça, çıkan seslerde artacak tır, Kontrolden çıkan Anne Yavruyu Öldürür; Çoğu zaman Baba da bu katliyama ortak olur ( Baba zaten belli sebeplerden dolayı saldırmaya meğilli dir).. Dahası var..
Bir kez kan tadını alan Ebeveynlerin ikinci katliamı ilkinden çok daha kolay olacak tır..
12 Yetişkin +4 Kuluçka..
Sevgileri koruyor; Hastalıklardan, Kazalardan, Hatalardan, Belalardan..
Kullanıcı avatarı
KurKur
bagımlı üye

Mesajgönderen ozgun95 » Prş Mar 18, 2010 8:21 pm

arkadaşlar anne kuşun birinci yavruyu öldürdüğünü söylemiştim bugün 6.00 sularında anne kuş en küçük yavruyu öldürmeye kalktı ama bu sefer bogazını değil de kanatını ısırmış yavru ciyak ciyak diye bağırıyordu ama tam ısırdığı dakika gördügüm için hemen yavruyu çıkarıverdim yuvalıktan sonra kanayan yerine vazelin sürdüm ve kanaması durdu 1 saat sonrada annnesinin yanıya tekrardan koydum arkadaşlar bu anne nin davranişlarına nasıl karşı çıkabilirim bu gidişle çıkardığı yavrunun hepsini öldürecek çözüm önerilerinizi bekliyorum belki lazım olur

1.yavru:19 günlük

2.yavru:17 günlük

3.yavru:14 günlük(parçalamaya çalıştığı yavru)

Kullanıcı avatarı
ozgun95
bagımlı üye

Mesajgönderen burcuburcu » Prş Mar 18, 2010 8:29 pm

İlk önce geçmiş olsun vazelinin kan durdurma özelliği var mı? Bazı anne mubişler ırsi olma durumu olabiliyormuş yani her kuluçkasında bu sorunları yaşayadabilirsiniz yaşamayadabilirsiniz eğer böyle devam edecekse yavru mubişleri babanın yanına almanız en iyisi...Yani ayırmanız en iyisi ...
Resim
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi
ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
burcuburcu
bagımlı üye

Mesajgönderen cockpit » Prş Mar 18, 2010 8:30 pm

Yukarıda bir öneride bulunmuştum. Başka kafes alıp yuva dahil hazırlayıp baba ve yavrulardan en büyüğünü (ilk deneme olarak) ayırıp çok iyi gözlemleyerek olumlu süreç halinde diğerlerini de alabilirsiniz.

Siz de gerekmesi halinde "elle besleme" için hazırlık yapmalı ve bilgilenmelisiniz.

Kanayan yaraya vazelin sürülmez. Sitemizi gezin biraz , her türlü bilgi var. Mubiş beslemek çok büyük sorumluluktur.
FISTIK Resim

Lütfen teknik/üyelerarası konular dışında Ö.M. yazmayınız. Yanıtlanmayacaktır.

TB2CMA
Kullanıcı avatarı
cockpit
bagımlı üye

Mesajgönderen KurKur » Prş Mar 18, 2010 9:44 pm

Beslenme ve aydınlatma proğramında bir değişiklik yaptınız mı ?
12 Yetişkin +4 Kuluçka..
Sevgileri koruyor; Hastalıklardan, Kazalardan, Hatalardan, Belalardan..
Kullanıcı avatarı
KurKur
bagımlı üye

çok üretken:D

Mesajgönderen ozgun95 » Prş Nis 01, 2010 3:34 pm

gönderen ozgun95 » Prş Mar 18, 2010 11:04 pm

arkadaşlar sizinde öneride bulunduğunuz gibi babanın yanına koymayı deneyeceğim olumlu sonuç alırım inşallah bir de kuluçka dönemi bittiğinde anne kuşu değiştirmeyi planlıyorum bu erkek kuşumu nasıl etkiler çünkü arkadaşında belirttiği gibi ırsi olabiliyormuş yavru öldürmeleri

Arkadaşlar yavrularını öldüren anneyi ayırmıştım yavrulardan babası besliyordu ama dün dişinin hali pek iç açıcı değildi sanki yumurtlayacak gibiydi bende tabi bende böyle bişey olacağına pek ümit vermiyordum sonra yavruların olduğu kafase koydum koyar koymaz hemen yuvalığın içine girdi.daha sonra bugün eve geldiğimde bir daha yumurtlamış arkadaşlar yuvalıkta 2 yavrusu var bir de yumurta ne yapmalıyım yani birinci ve ikinci kuluçka dönemini birlikte yaşıyor çoğu ama büyük yavrum 33 günlük olduğundan yuvalıkta fazla kalmaz ama diğeri daha 30 günlük arkadaşlar yavrular dururken yumurtaya zarar verebilirler mi

Yorumlarınızı bekliyorum

Kullanıcı avatarı
ozgun95
bagımlı üye

Re: cok üretken:D

Mesajgönderen aynur06 » Cum Nis 02, 2010 4:22 pm

artık yuvalıktan yavruları alın. hayatlarını riske atmayın. baba zarar vermiyorsa babanın yanında ayrı bir kafeste kalsın yavrular. anladığım kadarıyla en küçük yavru 30 günlük büyük kardeşleri ona yem kırmayı öğretir.
cankız ile cafer
Kullanıcı avatarı
aynur06
bagımlı üye

Dön Üretim

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AkaStrider ve 1 misafir